Portland Playhouse
Renovation + Addition

  • Location:NE Portland
  • Owner:Portland Playhouse
  • Architect:SERA Architects
  • Year Completed:2019
Nonprofit

Colas Construction partnered with Portland Playhouse, a local nonprofit that produces culturally diverse and socially relevant productions to engage the local community both on stage and for youth in their classrooms. This project included a significant renovation of the existing building, the addition of a 1,465 SF building on-site, with newly designed outdoor space. In the Portland Playhouse basement, Colas helped to build openness for “behind-the-curtain” spaces, which included new offices, dressing rooms, a green room, a kitchen, and a common area. On the first floor, the public-facing lobby was refreshed, and existing facilities were converted to gender-neutral bathrooms. Next to the historic church, the new modern outbuilding provides dedicated rehearsal, community space, and use as a production shop for performance set construction.